New Anatolia Elementary School

New Anatolia|Elementary School

National Architectural Competition 3rd Prize

The school is designed as a complex of four buildings where each one hosts a distinct function of the building program. The design follows a longitudinal jagged rhythm that forms the Greek letter «Π», framing the outdoor area and creating a protected environment, an embrace that recognizes the needs of the young pupils adapted to their own scale. A basic parameter of the spatial layout is the orientation of the main classrooms, which takes advantage of the northern and western orientations that are the most suitable, while at the same time, faces towards the courtyard and in extension the pine meadow and the view, two of the main plot features.

Client: Anatolia College
Location: Pylaia, Thessaloniki, Greece

Design: 2015
Area: 5.400 m2

The design follows a longitudinal jagged rhythm that forms the Greek letter «Π», framing the outdoor area and creating a protected environment, an embrace that recognizes the needs of the young pupils adapted to their own scale.
New Anatolia Elementary School
The design follows a longitudinal jagged rhythm that forms the Greek letter «Π», framing the outdoor area and creating a protected environment, for the young pupils.
The design follows a longitudinal jagged rhythm that forms the Greek letter «Π», framing the outdoor area and creating a protected environment, an embrace that recognizes the needs of the young pupils adapted to their own scale.
New_Anatolia_Elementary_School, Potiropoulos+Partners
The design follows a longitudinal jagged rhythm that forms the Greek letter «Π», framing the outdoor area and creating a protected environment, an embrace that recognizes the needs of the young pupils adapted to their own scale.