Panorama Villa, Navarino Residences

Panorama Villa,|Navarino Residences

A' Design Award & Competition A' Design Award 2020 Silver

The “concept” of the stone volumes that constitute the villa derives from a thorough analysis of the built environment of Messinian Mani. The main design objective was to organize around the reception areas – an indication of the “neighborhood square” – individual rocky prisms, reminiscent of earth “fragments”. These distinct volumes serve certain functions. The relation of solid elements (the stone prisms) to the “voids” between them (the transparent features) is a dialogue between light and shadow, near and far vistas, and finally between "public" and more private space. By employing a straightforward constructional expression, the architectural composition investigates the syntactic combination of the materials, as well as their texture, color and response to light.

Architectural Design:
POTIROPOULOS+PARTNERS
Dimitris Potiropoulos, Liana Nella-Potiropoulou
Project Architects:
Leadership: D. Potiropoulos, L. Nella-Potiropoulou
Key Members: A. Athanasiadou, K. Vassilakou
Client: TEMES S.A.
Location: Costa Navarino, Navarino Dunes, Messinia, Peloponnese, Greece
Design: 2015

The main design objective was to organize around the reception areas – an indication of the “neighborhood square” – individual rocky prisms, reminiscent of earth “fragments”.
Panorama Villa, Navarino Residences
The main design objective was to organize around the reception areas – an indication of the “neighborhood square” – individual rocky prisms, reminiscent of earth “fragments”.
The main design objective was to organize around the reception areas – an indication of the “neighborhood square” – individual rocky prisms, reminiscent of earth “fragments”.
Panorama_Villa, Navarino_Residences, Potiropoulos+Partners
The main design objective was to organize around the reception areas – an indication of the “neighborhood square” – individual rocky prisms, reminiscent of earth “fragments”.