Beachfront Villa, Navarino Residences

Beachfront Villa,|Navarino Residences
  • German Design Awards German Design Award Winner 2018
  • WAC Awards 2018
  • Architizer A+ Award Popular Choice Winner 2017

The private residence opens itself to the panorama of the sea, from which its compositional “idea” has been derived. Organizational zoning was attempted – vaguely reminiscent of the wooden pier – which gathers all activities. The “disguises” of the element of water, establish a set of visual relationships between the building and the landscape. The villa thus becomes a mediator between the user and the “Place” and evolves into a narrative field on which different investigative flows intersect.

The residence was designed for Navarino Residences architectural competition. Navarino Residences is a collection of luxury villas for private ownership at the heart of Navarino Dunes resort at Costa Navarino, the prime sustainable destination in the Mediterranean. Boasting breathtaking sea views, and state-of-the-art facilities and services next to an intimate connection with history and nature, Navarino Residences is a unique residential community committed to sustainability and everyday life quality.

Architectural Design:
POTIROPOULOS+PARTNERS
Dimitris Potiropoulos, Liana Nella-Potiropoulou

Project Architects:
Leadership: D. Potiropoulos, L. Nella-Potiropoulou
Key Members: A. Athanasiadou, K. Vassilakou

Client: Private
Location: Messinia, Peloponnese, Greece
Design: 2015

The private residence opens itself to the panorama of the sea, from which its compositional “idea” has been derived. Organizational zoning was attempted – vaguely reminiscent of the wooden pier – which gathers all activities.
Beachfront Villa, Navarino Residences
The private residence opens itself to the panorama of the sea, from which its compositional “idea” has been derived.
The private residence opens itself to the panorama of the sea, from which its compositional “idea” has been derived. Organizational zoning was attempted – vaguely reminiscent of the wooden pier – which gathers all activities.
Beachfront_Villa, Navarino_Residences, Potiropoulos+Partners
The private residence opens itself to the panorama of the sea, from which its compositional “idea” has been derived. Organizational zoning was attempted – vaguely reminiscent of the wooden pier – which gathers all activities.