Residential Complex in Voula

Residential Complex|in Voula

The project’s structure consists of a series of rectangular, linear volumes which open or close in response to orientation and surrounding views, resulting in a varied and manifold building ensemble. Materiality is another key parameter of the design process, especially with regards to the ways materials actively cooperate to form the building envelope. For instance, plaster, glass and wood – used here to achieve a geometric contrast between the volumes – follow a horizontal, linear rhetoric, albeit reversing its usual ratios and relations. The architectural configuration of the building intends to highlight the diverse qualities of the transition from urban space to nature.

Client: Private
Location: Voula, Athens, Greece
Design: 2018

The project’s structure consists of a series of rectangular, linear volumes which open or close in response to orientation and surrounding views, resulting in a varied and manifold building ensemble.
Residential Complex in Voula
The project’s structure consists of a series of rectangular, linear volumes which open or close in response to orientation and surrounding views, resulting in a varied and manifold building ensemble.
The project’s structure consists of a series of rectangular, linear volumes which open or close in response to orientation and surrounding views, resulting in a varied and manifold building ensemble.
Residential_Complex, Voula, Potiropoulos+Partners
The project’s structure consists of a series of rectangular, linear volumes which open or close in response to orientation and surrounding views, resulting in a varied and manifold building ensemble.